[Forsiden] [Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur
[Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap
 Til nederst på siden
Citater   Alle citater, egnet til print
 SØG:


Ophavsmand/ forfatter
Citatet (med evt. kommentar)

Vælg citater efter efternavn: [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å]

På forhånd sorteret efter efternavn (alle vist). Tilbage til [alle vist]

Vælg citater efter [dato]. Årstal uden dato angivet som YYYY. Ukendt oprindeligt årstal angivet som opr. u.å.


Lars Blinkenberg, ambassadør:
(19.5.2007, Jyllands-Posten)
  Citatet, egnet til print
"Det er et positivt træk i Spanien, at man tilsyneladende i stor udstrækning har undgået den ubehagelige debat omkring indvandringen, som ofte får de nyankomne til at føle sig helt uvelkomne."

Ambassadøren kommer slet ikke på den tanke, at når hundredetusinder af indvandrere ikke føler sig "helt velkomne", så skyldes det nok, de kommer både kommer uindbudt og belaster samfundet.

Ambassadøren vender som så mange andre forholdene på hovedet- Det modtagende samfund ses som skyldigt, de indtrængende er uskyldige. I enhver anden sammenhæng ville ambassadøren kunne se, hvad der er hvad.


Kåre Bluitgen, Forfatter:
(2005, "Om massemord, gedepasning og krænkelsens velsignelse", artikel i Fri tale (2005), s. 104)
  Citatet, egnet til print
"I foråret 2005 blev den norske kristne Runar Søgaard truet med døden for en udtalelse om, at profeten Muhammed var pædofil. Ifølge de muslimske biografier om Muhammed giftede han sig som treoghalvtredsårig med en niårig pige, der i øvrigt blev den eneste, der trådte ind i hans harem som jomfru. I snart fjorten hundrede år har dette været en elsket historie blandt muslimer, og profetens gerninger har for de mest ortodokse ført til, at man har efterlignet hans praksis. Derfor kan niårige piger blive gift i dagens Saudi-Arabien.
At stærkt troende muslimer kan udstede en henrettelsesordre mod et menneske, der refererer en hændelse, som de største muslimske historieskrivere alle har berettet om, er selvfølgelig en bombe under ethvert demokratisk og humanistisk værdigrundlag."

Kåre Bluitgen udgav i jan. 2006 (børne)bogen "Koranen og Profeten Muhammeds liv", forlaget Høst og Søn.
Bogen er illustreret af en anonym tegner.

Det var bl.a. fordi Bluitgen havde svært ved at finde en tegner til at illustrere bogen, at Jyllands-Posten i sept. 2004 offentliggjorde karikaturtegninger af profeten Muhammed.

Det er ikke kun i Saudiarabien, at mindreårige piger bliver giftet væk også i nutiden.
Den tidligere ægyptiske præsident Anwar Sadat (f. 1918, myrdet 1981), forfalskede papirerne, så han kunne få giftet sin 12-årige datter væk (link pr. 18.2.2006).


Kåre Bluitgen, Forfatter:
(2005, "Om massemord, gedepasning og krænkelsens velsignelse", artikel i Fri tale (2005), s. 107)
  Citatet, egnet til print
"Da det var blevet Salman Rushdies tur i den lange række af digtere og forfattere, der er blevet dødsdømt for at krænke islam, foreslog jeg i Dansk Forfatterforening, at vi alle sammen lod trykke et uddrag af De Sataniske Vers på en ekstra side bagerst i vores næste bog...
Desværre fik ideen ingen opbakning; frygten for en fatwa havde sat sig. Eller måske bare angsten for at blive beskyldt for at generalisere eller stigmatisere eller hetze og dermed krænke en hel religions udøvere."

Ak ja, de er modige, de forfattere, de har altid været fyrtårne i åndslivet...


       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional Til øverst på siden      info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019