[Forsiden] [Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur
[Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap
 Til nederst på siden
Citater   Alle citater, egnet til print
 SØG:


Ophavsmand/ forfatter
Citatet (med evt. kommentar)

Vælg citater efter efternavn: [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å]

På forhånd sorteret efter efternavn (alle vist). Tilbage til [alle vist]

Vælg citater efter [dato]. Årstal uden dato angivet som YYYY. Ukendt oprindeligt årstal angivet som opr. u.å.


Naser Khader, Medlem af folketinget:
(3.2.2006, Jyllands-Posten)
  Citatet, egnet til print
"Hvis imamerne ikke kan lide lugten i bageriet, kan de finde et andet sted at bo."

Det kan jeg kun tilslutte mig.
Men hvorfor er vi mange andre, som er blevet angrebet for at sige det før i tiden?
Det er ikke, fordi imamerne har fremsat nye synspunkter.
Det er, fordi den politiske korrekthed har fået et lille knæk med udviklingen efter Jyllands-Postens profettegninger den 30. sept. 2005.


Shahejakan Khan, Leder af afd. for jounalistik og kommunikation, Peshawar universitet, Pakistan:
(3.2.2006, Jyllands-Posten)
  Citatet, egnet til print
"Jeg må ikke sige negative ting om islam og profeten Muhammed eller Allah. Jeg må ikke diskutere disse emner i et klasselokale. Når der er restriktioner for undervisere og intellektuelle, er der et stort psykisk pres fra alle sider. Så jeg lader det ligge og taler om alle de andre emner."

Og sådan er det allerede også blevet lidt her hjemme.


Sherin Khankan, cand.mag, formand for Kritiske Muslimer:
(1.12.2004, Jyllands-Posten, kronik)
  Citatet, egnet til print
"Det er denne ret til at hævde to universelle principper samtidig: ytringsfrihed og Koranens hellighed som jeg mener vi må kunne rumme. Dette betyder i praksis at muslimer altid vil anskue ytringsfriheden i forholdet til princippet om Koranens hellighed og at muslimer vil argumentere for at begge principper er hellige for dem og godt kan forenes."

Selv for Sherin Khankan, formand for foreningen Kritiske Muslimer (pr. 5.3.2006), bliver der slået knuder på sproget: Der er to universelle principper, men det ene står over det andet.

På den ene side er ytringsfrihed og Koranens hellighed universelle principper, men på den anden side vil "muslimer altid..anskue ytringsfriheden i forholdet til princippet om Koranens hellighed".

Vi andre bemærker, at der ikke er tale om det omvendte. Selv meget kritiske muslimer kan pr. definition ikke anskue koranens hellighed i forhold til princippet om ytringsfriheden.
Når der skal vælges, kommer koranens hellighed (selvfølgelig) før ytringsfriheden, og de to principper er derfor ikke lige universelle.


Citaten er fra en kronik, der findes online hos Kritiske Muslimer (link pr. 5.3.2006).


       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional Til øverst på siden      info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019