[Forsiden] [Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur
[Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap
 Til nederst på siden
Antidemokrati & Racisme
Antidemokratiske holdninger hos indvandrere   Hele artiklen egnet til print
 SØG:


Andre artikler i dette kapitel:
[Omvendt racisme: Praksis]
[Omvendt racisme: Mediebilledet]
[Muslimske angreb på ytringsfriheden]
[Censur og selvcensur]
[Galskab og racisme i arabiske medier]
[Islamofacisme]
[Valg af ægtefælle: Racisme og kolonialisme]
Afsnit i denne artikel (fører til overskrifterne i v. kolonne nedenfor):
[Indvandrere om ytringer imod islam]
[Mange muslimer i Vesten foretrækker sharia]


Sammenfatning
De antidemokratiske holdninger hos mange indvandrere er ikke populært stof i danske medier.
Det er heller ikke noget danske såkaldte eksperter bryder sig om at kommentere. Og hvis de gør det, er det jo altid positivt, at det ikke står værre til.


Indvandrere om ytringer imod islam

 Hele artiklen egnet til print

 Billede

 Til næste figur  Til figuren før  Til nederst på siden
Der kan skrives meget om indvandreres holdninger til og ytringer imod andre mennesker, som tillader sig at se kritisk på islam.
Ugebrevet A4, som udgives af LO, fik i 2004 Catinét Research til at spørge indvandrere om deres holdning til mordet på den hollanske filminstruktør Theo van Gogh.
Dette spørgsmål indgik i en bredere undersøgelse af indvandreres og øvrige danskere syn på køn og sex samt terror.

Indvandrerne (men ikke danskerne) fik stillet spørgsmålet:
"Den hollandske filminstruktør Theo van Gogh blev for nylig myrdet på grund af en film med en stærk kritik af Islam. Er du enig eller uenig i synspunktet, at han selv var ude om det?".

Svarene fra de 1000 repræsentativt udvalgte indvandrere fordelte sig således:
Meget enig.................5 pct.
Enig......................12 pct.
Hverken enig eller uenig..10 pct.
Uenig.....................18 pct.
Meget uenig...............25 pct.
Ved ikke/ vil ikke svare..30 pct.


Og hvad betyder så det?

17 pct. af indvandrerne er enig eller meget enig i, at "han selv var ud om det"! Det er næsten hver femte. Da gruppen af indvandrere består både af muslimer og ikke-muslimer, og det ikke er sandsynligt, at ikke-muslimerne mere end muslimerne giver van Gogh selv skylden, er det mere end 17 pct. af muslimerne, som mener, at van Gogh selv var ud om det.

Ugebrevet A4 mener, at det er et "lille" tal!

Også seniorforsker Anja Dahlgaard-Nielsen, Dansk Institut for Internationale Studier, ser tallene som noget positivt. Hun siger til Ugebrevet:
"Tilsvarende undersøgelser i Pakistan, Jordan og Marokko har givet et helt andet billede. I for eksempel Pakistan mener 60 procent af befolkningen, at det kan retfærdiggøres at ofre liv, hvis det handler om at forsvare islam".

Så når der kun er 17 pct. danske indvandrere, som mener, at van Gogh selv var ansvarlig for at blive myrdet, viser det ifølge forskeren, at den danske indvandrergruppe har præsteret en betydelig holdningsmæssig tilpasning (ja, der mener hun, samme kilde).

Man kunne også vende tallene og sige, at samlet set var kun 43 pct. af indvandrerne uenige eller meget uenige i, at van Gogh selv var ansvarlig for at blive myrdet.Mange muslimer i Vesten foretrækker sharia

 Hele artiklen egnet til print

 Billede

 Til figuren før  Til øverst på siden
Undersøgelser af meninger og holdninger hos muslimer i de vestlige lande viser hver gang det samme:

Et stort antal af dem foretrækker muslimsk sharia lovgivning og er mere eller mindre imod det demokratiske samfund i dets nuværende form.

En opinionsundersøgelse blandt britiske muslimer i efteråret 2006 viste, at en trediedel af dem ønsker at leve under sharialov. Lige så mange så frem til, at Stobritannien blev et muslimsk land.
Kilde: Jyllands-Posten, den 1. nov. 2006       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional Til øverst på siden      info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019