[Forsiden] [Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur
[Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap
 Til nederst på siden
Religion
Kampen for sharia   Hele artiklen egnet til print
 SØG:


Andre artikler i dette kapitel:
[Islamisk-kristen dialog]
[Islam og menneskeretttighederne]
[Mordet på Theo van Gogh, Amsterdam]
[Koranen er temmelig voldelig]
[Billeder i islam, også af profeten Muhammed]
[Hvad er islam?]
Afsnit i denne artikel (fører til overskrifterne i v. kolonne nedenfor):
[Kræver deres egen religiøse lov]


Sammenfatning
Det er svært at få en muslim til at tage afstand fra sharia, islamisk lov.Sharia betyder "vej", den vej det lovsystem viser for det offentlige og private liv for dem, som lever under den muslimske retsfilosofi.


Kræver deres egen religiøse lov

 Hele artiklen egnet til print

 Billede

 Til figuren før
Den britiske regering og Forbundet af Muslimske Organisationer i Storbritannien og Irland mødtes i sommeren 2006 for at drøfte, hvad man kunne gøre for at tackle radikalisme blandt unge muslimer.

Her spillede de muslimske ledere det offensive kort, man forlangte ret til at udøve sharialov i familieanliggender blandt britiske muslimer.

Generalsekretæren for forbundet af muslimske organsationer sagde: "Tildeles vi vore religiøse rettigheder, kan vi bedre overbevise de unge om, at de står lige med andre borgere".

Som om det er en religiøs rettighed i et vestligt, moderne samfund, at lovregler afledt af religionen islam skal gælde for de muslimsk troende, mens alle andre, men altså ikke muslimerne, er underordnet andre love.

Samtidig forlangte man for øvrigt også, at ramadanen og festen Eid-ul-Adha skulle være ferie for de britiske muslimer.

Kilde: Jyllands-Posten, den 1. nov. 2006.       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional Til øverst på siden      info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019