[Forsiden] [Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur
[Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap
 Til nederst på siden
Kriminalitet
Drab og andre alvorlige forbrydelser   Hele artiklen egnet til print
 SØG:


Andre artikler i dette kapitel:
[Udvisning af kriminelle udenlandske statsborgere]
[Indvandreres kriminalitet i 2006]
[Indvandreres kriminalitet i 2005]
[Indvandreres kriminalitet i 2002]
Afsnit i denne artikel (fører til overskrifterne i v. kolonne nedenfor):
[Drab i 2005]


Sammenfatning
Der blev begået mindst 53 drab i Danmark i 2005. Det er ret normalt, dvs. det er ca. lige så mange, som der plejer at være.

Men Indvandrere og Efterkommere, som udgjorde under 10 procent af befolkningen, stod for 40 pcrocent af disse drab.

Også for øvrige, alvorlige forbrydelser var der i hvert fald i København, som i forvejen har dobbelt så mange Indvandrere og Efterkommere som landsgennemsnittet, var der en meget kraftig overvægt af gerningsmænd blandt Indvandrere og Efterkommere.


Disse kendsgerninger kan ikke bortforklares med henvisning til, at indvandrerne er fattigere, bliver mere sigtede end Øvrige danskere, eller lignende.

Som Ekstra Bladet skriver: "Årets 21 mord [begået af indvandrere] er ikke nemme at bortforklare. De råber på en indsats, som mere livsduelige mennesker end kriminologer gerne må deltage i".


Drab i 2005

 Hele artiklen egnet til print

19.12.2005

 Billede

Kilde: Ekstra Bladet, 19.12.05

 Til figuren før
Der blev begået mindst 53 drab i Danmark i 2005.

Det er ret normalt, dvs. det er ca. lige så mange, som der plejer at være.

Indvandrere og Efterkommere udgjorde pr. 1. jan. 2005 9,1 pct. af de Øvrige danskere (se kap. "Indvandringen").
I forbindelse med de nævnte 53 drab i året 2005 var Indvandrere eller Efterkommere sigtet, tiltalt eller allerede dømt for 21 af dem.
14 af de 53 ofre var Indvandrere og Efterkommere. I gennemsnit kan man således sige, at for ca. to trediedeles vedkommende gik indvandrernes mange drab ud over denne gruppe selv, men en trediedel ramte altså gruppen af Øvrige danskere.

En bestemt gruppe af befolkningen på mindre end 10 pct. stod for 40 pct. af drabene i 2005. Det er tre gange mere, end man statistisk skulle forvente.

En gennemgang af de konkrete drab viser, at det ikke er indvandrere i almindelighed, som er gerningsmændene. Flertallet af forbryderne kommer fra dele af Mellemøsten eller Afrika.

I en af de meget omtalte drabssager fra 2005, hvor en uskyldig blev ramt tilfældigt i Christianias Pusher Street, arbejdede politiet ved udgangen af år 2005 med ialt 13 sigtede. Heraf var kun en af dansk herkomst.


Disse drab er desværrre "kun" toppen af isbjerget.
Indvandrere og Efterkommere stod for halvdelen af de alvorlige forbrydelser, der blev begået i København i 2005. Her udgjorde Indvandrere og Efterkommere 19 pct. af befolkningen, så statistik ville man have forventet, at ca. 20 af forbryderne kom fra denne befolkningsgruppe.
Overrepræsentationen var således på 150 pct. Eller sagt på anden måde: Hvis vi ingen Indvandrere og Efterkommere havde haft i Københavns kommune, ville den grove kriminalitet have været det halve.       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional Til øverst på siden      info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019