[Forsiden] [Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur
[Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap
 Til nederst på siden
Kriminalitet
Indvandreres kriminalitet i 2005   Hele artiklen egnet til print
 SØG:


Andre artikler i dette kapitel:
[Udvisning af kriminelle udenlandske statsborgere]
[Drab og andre alvorlige forbrydelser]
[Indvandreres kriminalitet i 2006]
[Indvandreres kriminalitet i 2002]
Afsnit i denne artikel (fører til overskrifterne i v. kolonne nedenfor):
[Tæskehold og offer fik fængsel]
[Julenat med vold i Aalborg]


Sammenfatning
Her er nogle af de forbrydelser, der blev begået i 2005 af Indvandrere eller Efterkommere.

På den ene side burde man kunne forvente, at mennesker med herkomst i andre lande, som bosætter sig her, opfører sig bedre end øvrige danskere gør i almindelighed.

Det er desværre ikke tilfældet, tværtimod.
Indvandrere og Efterkommere står for en langt større del af kriminaliteten end man skulle forvente ud fra deres andel af befolkningen. Se mere herom andre steder i dette kapitel.


Tæskehold og offer fik fængsel

 Hele artiklen egnet til print

26.3.2005

 Billede

Kilde: Ekstra Bladet, 23.12.2005. DR-Nyheder 26.3.2005

 Til næste figur  Til figuren før  Til nederst på siden
Den 26. marts 2005 fandt der et opgør sted på en parkeringsplads i Hundige syd for København (foran Gærdehuset i bebyggelsen Askerød tæt ved Hundige Centret).

Episoden blev omtalt i TV-Avisen kl. 18.30 den dag.

Den 22. eller 23. dec. 2005 blev tæskeholdet på syv så endelig idømt fængsel ved retten i Roskilde (dommen blev lagt på internettet af Ekstra Bladet den 23.12. kl. 10:30 uden angivelse af dato for dommen).

Deres offer, den 28-årige Firas Mahmoud, fik den hårdeste straf, fængsel i to og et halvt år, fordi han skød og sårede to af sine overfaldsmænd under opgøret i indvandrermiljøet.

Straffen til overfaldsmændene blev på mellem et halvt år og et år og syv måneders fængsel.
Lederen af holdet, den 20-årige Ali Karim Mansur Mazraa, fik et år og syv måneders fængsel. Men dommeren fulgte ikke anklagerens begæring om at udvise Mazraa, som ellers allerede i forvejen havde en voldelig fortid.Fra TV-Avisens indslag den 26.3.2005 kan det oplyses, at:

- Tre personer blev alvorligt kvæstet denne lørdag eftermiddag.
- Det var tredje gang inden for kort tid, at der var skyderi i Hundige. I en uges tid havde der været væbnede sammenstød mellem to grupper af indvandrere.
- To personer blev skudt i maven, og deres tilstand var kritisk, men stabil. En tredie person havde fået "en del skader som følge af kølleslag", men også hans tilstand var stabil.
- Politiet regnede efter foreløbige afhøringer og efterforskning med, at baggrunden var et kraftigt skænderi, der havde resulteret i, at en havde skudt på to af de øvrige, hvorefter han selv var blevet overfaldet med køller.
- Der var "en skudepisode" i samme kvarter fire dage før, den 22. marts 2005.
- To dage før, den 24. marts, var 8 blevet anholdt efter et voldsomt slagsmål med brug af diverse slagvåben.
- I sommeren 2004 var der flere tilsvarende opgør i området. En mand havde således affyret en salve med maskinpistol mod indehaveren af en kebabgrill. Indehaveren blev ramt i foden.Julenat med vold i Aalborg

 Hele artiklen egnet til print

25.12.2005

 Billede

Kilde: Politiken, 25.12.2005

 Til figuren før  Til øverst på siden
Julenat 2005, natten til søndag den 25. dec., "var en nat fyldt med vold i Aalborg, og de anholdte var ganske unge", jf. Politiken.
I Aalborg indre by, nær Jomfru Ane Gade, skete der et røverisk overfald

Tre drenge af somalisk herkomst blev anholdt kl. 03.25 og sigtet for røveri.
De tre drenge overfaldt 3 andre unge og ved hjælp af vold fik overfaldsmændene den ene af de tre overfaldne til at udlevere et par hundrede kr.

Ifølge vagthavende hos Aalborg Politi stod der på de somaliske drenges identifikationspapirer, at de er 12, 14 og 16 år.
Den ene kan så fremstilles i retten for røveriet, men politiet valgte i løbet af den 25. dec. at løslade alle tre drenge.

Ud over de tre, der blev sigtet for gaderøveri, blev der anholdt 4 andre personer den nat, den ældste på 19 år - de blev også alle sigtet for vold.
Om disse sidste 4 unge er Indvandrere eller Efterkommere eller Øvrige danskere, fremgår ikke af Politikens artikel om julenat i Aalborg.       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional Til øverst på siden      info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019