Indvandringen.dk, http://www.indvandringen.dk

Siden her er til print i stående A4 format af en artikel fra kapitlet [Antidemokrati & Racisme].
NB! Figurer er formindsket for at kunne være på et A4 ark i bredden.
Uden formindskelse: Print til liggende A4 på siden du kom fra eller fra kap. "Figurer".

Artiklen kan findes på internettet som:
http://www.indvandringen.dk/vis/artikel_vis.php?kapitelId=16&artikelId=156


Artikel:
Muslimske angreb på ytringsfriheden

Jyllands-Postens karikaturtegninger af profeten Muhammed den 30. sept. 2005 blev bl.a. bragt, fordi det var svært for forfatteren Kåre Bluitgen at finde en tegner til at illustrere en bog om koranen og Muhammed.

Selvcensuren havde for længst indfundet sig i et eller andet omfang.

Også ude i den store verden er kunst og medier blevet angrebet af muslimer eller har selv udøvet den censur, som muslimerne så ikke behøver at kæmpe for.


Afsnit nr. 1:
Udenlandske sager

Billede

Der har i hvert fald siden 1970erne været flere sager om muslimers angreb på den politiske og kunstneriske ytringsfrihed.


Der blev engang (i slutningen af 1970erne? hjælp ønskes med nærmere oplysninger) lavet et film om Muhammed. Den er i hvert fald blevet vist i Sverige (hvornår? også vist i Danmark?).
Verdens ældste universitet, al-Azhar i Kairo, udstedte i den forbindelse en fatwa om, at det var forbudt at være en skuespiller, der skulle forestille profeten Muhammed eller hans ledsagere (Jan Hjärpe: Islam. Lære og livsmønster, 1980, s. 98).

I 1980 sendte den britiske privatejede tv-station ITV et dokumentarprogram om steningen af en saudiarabisk prinsesse, som angiveligt havde begået utroskab.
Den saudiske regering protesterede, og den britiske regering gav en undskyldning.

I 1987 gjorde den hollandske komiker Rudi Carell i en sketch nar af den iranske, islamiske revolutions leder, Ayatollah Khomeini. Sketchen blev sendt i tysk tv. Også her var myndighederne ude med undskyldninger.

I 1989 udstedte den iranske åndelige leder Ayatollah Khomeini en fatwa, en religiøs befaling om, at muslimer skulle dræbe den britiske forfatter Salman Rushdie.
Khomeini og millioner af muslimer med ham mente, at Rushdies bog "De sataniske vers" var blasfemisk - og blasfemi skal man dræbes for.

I 2000 skulle der have været et skuespil sat op i Rotterdam, Holland. Titlen var "Aisha" efter profeten Muhammeds barnebrud. Skuespillet blev på grund af muslimske protester aflyst, før det fik premiere.

I 2002 skrev den nigerianske journalist Isioma Daniel en artikel om profeten og deltagerne i konkurrencen om Miss World titlen.
Resultatet var dødelige optøjer foranstaltet af muslimer i Nigeria.

I nov. 2004 blev den hollanske filminstruktør mv. Theo van Gogh dræbt efter at have lavet en dokumentarfilm, "Submission" ("Underkastelse") om vold mod muslimske kvinder. Filmen blev vst i Danmark, men under så voldsomme protester fra muslimer, at det er tvivlsomt, om nogen tv-station tør vise den igen.
Filmens manuskript var skrevet af det hollandske parlamentsmedlem Ayaan Hirsi Ali, oprindelig muslim og fra Somalia. Hun har siden måttet leve under politibeskyttelse. I begyndelsen af 2006 deltager hun sammen med andre, som er anonyme, på et hemmeligt sted, i optagelserne til en fortsættelse af "Submission".Afsnit nr. 2:
557 Muhammed-hackninger på 10 dage

2.2.2006

Billede
Kilde: it-avisen ComOn, 2.2. og 6.2.2006
Endnu i december 2005, et par måneder efter Jyllands-Postens profettegninger fra 30. sept. 2005, kunne biskop Karsten Nissen fra Viborg hævde, at "...der er jo ingen, som har truet med at tage ytringsfriheden fra os..." (Kristeligt-Dagblad, 6.12.2005).

Torsdag den 2. feb. 2006 havde der i løbet af en uge været 209 angreb af hackere på danske organisationers, firmaers og privates hjemmesider.

Fra fredag morgen den 3. feb. til søndag aften den 5. feb. var yderligere eller med gengangere 348 danske websites blevet hacket i forbindelse med konflikten omkring Muhammed-tegningerne.

Det var første gang, Danmark oplevede et så omfattende politisk motiveret angreb på muligheden for at ytre sig. Årsagen var konflikten efter Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed den 30. sept. 2005.

Sikkerhedseksperten Ulf Munkedal fra Fort Consult udtalte til it-avisen ComOn, at der var tale om "hacktivism", en sammentrækning af ordene "hacker" (en, der bryder ind i it-systemer) og "activism".

"Fuck all Denmark" blev støet ud over de ramte hjemmesider, eller siderne blev lukket af hackerne, så man ikke kunne åbne dem. Kommunikationen af budskaberne på siderne blev i alle tilfælde afbrudt eller forhindret.

Efter optrapningen af Muhammed-konflikten anså et par it-sikkerhedseksperter Folketingets, Statsministeriets og andre ministeriers it-systemer for at være i fare for at blive ødelagt.

Ulf Munkedal udtalte 6. feb. 2006 til it-avisen ComOn:
"Der er nu en risiko for, at erfarne hackere kan finde på at angribe store virksomheder, Folketinget eller ministeriernes it-systemer" (kilde og link pr. 6.2.2006)


Den politisk motiverede censur virkede også uden at det gik direkte ud over ministerierne:

- Det lykkedes at afbryde muligheden for ytringer hos organisationer, virksomheder og private.


Selv om det er alvorligt nok, var det dog til at genoprette i løbet af forholdsvis kort tid - omend det er dyrt at reparere den slags skader og investere i endnu mere sikre systemer.

- Det førte til selvcensur.

En direktør for et mindre dansk firma ønskede at være anonym, da han udtalte, at han var ked af at være blevet ramt. I øvrigt mente han ikke at have andet med sagen at gøre, end at hans firmas domænenavn endte på .dk. Men han havde altså ikke mod nok til at tilføje, at selv, hvis han havde haft noget med sagen at gøre, ville han stadig og med navns nævnelse protestere mod sabotagen af ytringsfriheden.

Når man oplever den slags angreb, har man en tendens til at trække følehornene til sig for at undgå ubehageligheder og yderligere besvær.
Det er den frygt, de muslimske hackere spiller på.


Kilder: it-avisen ComOn, link pr. 2. feb. og link pr. 6. feb. 2006.


Afsnit nr. 3:
11 islamiske ambassadørers brev til statsministeren

12.10.2005

Billede
"Massakrer dem, der fornærmer islam", "Udryd dem, der bagtaler islam", London, 3. feb. 2006
Ialt 11 ambassadører fra islamiske lande sendte den 12. okt. 2005 et brev til statsministeren. Ambassadørerne bad statsministeren om et møde for at få ham til at gribe ind over for en påstået smædekampagne mod islam og muslimer.

Statsministeren afviste at mødes med ambassadørerne om ytringsfriheden i Danmark.

Dette brev blev siden diskuteret meget.


Her er brevet i min danske oversættelse med et indsat pluk fra en oversættelse fra Politiken.

"Hans Excellence [statsminister Anders Fogh Rasmussen]...

De undertegnede ambassadører, Cd'a.i., og lederen af den palæstinensiske delegation, akkrediterede til Danmark, vil gerne bruge denne lejlighed til at henlede Deres opmærksomhed på en presserende sag.

Det drejer sig om en vedvarende smædekampagne i danske offentlige kredse og medier imod islam og muslimer. Nogle nylige eksempler er Radio Holgers ytringer, som de blev tiltalt for, nedsættende ytringer fra medlem af folketinget og byrådskandidat Louise Frevert fra Dansk Folkeparti, kulturminister Brian Mikkelsens erklæring af krig mod muslimer, og avisen Jyllands-Postens kulturside, der opfordrede folk til at tegne den hellige profet Muhammed ([respekt være med ham, eller: lad os huske ham]).

Vi føler stærkt, at det at rakke ned på islam som en religion, og at trykke nedværdigende karikaturer af den hellige profet Muhammed ([respekt være med ham, eller: lad os huske ham]), går imod ånden i danske værdier såsom tolerance og civilsamfundet. Dette er i det hele taget en meget diskriminatorisk tendens og varsler ikke godt i forhold til de høje danske menneskeretsstandarder. Vi må understrege, at det også kan forårsage reaktioner i muslimske lande og hos muslimske samfund i Europa.

I Deres tale ved Folketingets åbning, understregede Deres excellence ganske rigtigt, at terrorister ikke skulle tillades at misbruge islam til deres forbrydelser. På samme måde skulle den danske presse og offentlige repræsentanter ikke tillades at misbruge islam i demokratiets, ytringsfrihedens og menneskerettighedernes navn, værdier, som vi alle deler.

[og nu Politikens oversættelse af næste afsnit]
Vi fordømmer disse udtalelser og skrifter og opfordrer indtrængende Dem og Deres regering til at gå i rette med de ansvarlige i henhold til landets love af hensyn til harmonien mellem trosretningerne, bedre integration og Danmarks generelle forhold til den muslimske verden. Vi stoler på, at De vil tage de nødvendige skridt.
[Slut på Politikens oversættelse]
[Formuleringen "to take all those responsible to task under law of the land" har været diskuteret.
Oversættelsen "gå i rette med de ansvarlige" er ret blød, særlig når fortsættelsen er "i henhold til landets love"; hvordan kan en regering gå i rette med nogen i helhold til love? henvisningen til love må vel gå på, at det er dem, der skal overholdes?]

Efter som sagen er af ømtålelig karakter, udbeder vi os et hastemøde, når det passer Dem. Et snarligt svar ville blive meget påskønnet"

Kilde til selve brevet: Se figuren herunder. Brevet findes også hos Berlingske Tidende, link pr. 15.2.2006.

De tre sager ud over Jyllands-Postens profettegninger, ambassadørerne henviste til, var:

Radio Holger, en københavnsk lokalradio, opfordrede fredag den 29. juli 2005 sine lyttere til had mod muslimer incl. forfølgelse og drab af muslimer. Baggrunden var terrorbombningerne i London, som formanden for Radioforeningen Radio Holger, Kaj Vilhelmsen, holdt muslimerne ansvarlige for.
Radio- og tv-nævnet besluttede på sit møde den 16. august 2005 at inddrage Radio Holgers programtilladelse i 3 måneder.

Det er bemærkelsesværdigt, at selv om næsten alle tager afstand fra Radio Holgers ytringer, er det meget langt fra alle, der tager notits endsige afstand fra de ytringer, som tusinder af demonstranter er kommet med over for Jyllands-Posten og Vesten i det hele taget.
Fx i London, hvor råb og skilte i demonstrationer midt i feb. 2006 proklamerede: "Slå dem ihjel, som fornærmer islam", "Slagt dem, som håner islam", "Massakrer dem, som krænker islam", "Udryd dem, som bagtaler islam" (jf. billede her til venstre, fra London, feb. 2006).

Også sagen om Louise Frevert nævnes af ambassadørerne. Hendes webmaster Ebbe Talleruphuus lagde et islamfjendsk indlæg på Frevert hjemmeside den 15. sept. 2005. Muslimer blev sammenlignet med bl.a. kræftknuder.
Frevert forsvarer senere udtalelserne, men trækker dem 30 sept. tilbage efter pres fra toppen i Dansk Folkeparti. De ytringer, der dermed forsvandt fra hendes hjemmeside, kan ses her hos Politiken (link pr. 17.2.2006).
Den 1. okt. udtaler Frevert, at hun ikke har skrevet indlæggene, webmasteren påtager sig skylden, indstilles til eksklusion, men melder sig selv ud af partiet.
Den 15. okt. beslutter politiet, at Louise Frevert ikke skal sigtes for racisme, det kan ikke bevises, at indlæggene udtrykker hendes holdning.
Talleruphuus blev den 4. okt. 2006 sigtet efter straffelovens paragraf 266b, den såkaldte racismeparagraf (hvordan går det med den sag?).
Kilde:

Kulturminister Brian Mikkelsen holdt en tale søndag den 25. sept. 2005 på Det konservative Folkepartis landsmøde. Her skulle han ifølge ambassadørerne have fremsat en "erklæring af krig mod muslimer", jf. brevet ovenfor.
Det, han talte om, var bl.a. "En middelalderlig muslimsk kultur" og "parallelsamfund, hvor minoriteter praktiserer deres middelalderlige normer" (kilde, link pr. 2.2.2006).


Brev af 12.10.2005 fra 11 islamiske ambassadører

Brev af 12.10.2005 fra 11 islamiske ambassadører

Kilde: www.rogerbuch.dk/jpabrev.pdf, link pr. 20.2.2006
Note: Roger Buck er lektor på Danmarks Journalisthøjskole. Filen er på hans private hjemmeside.


Mange mente - især efterhånden, som konflikten om Muhammedtegningerne tog til - at hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen havde mødt ambassadørerne, var konflikten ikke blevet til noget.

Senere, da brevets indhold blev kendt, forsøgte oppositionen at gøre det til en sag, at statsministeren bevidst eller ubevidst har fortolket brevet forkert.
Det ene kritikpunkt gik på, at de 11 ambassadører ikke alene nævnte tegningerne i brevet, men også tre andre ting (Radio Holger, Louise Frevert, Brian Mikkelsen), som angiveligt skulle være led i smædekampagnen mod islam og muslimer.
Det andet kritikpunkt gik på, at statsministeren havde fejltolket sætningen "to take all those responsible to task under law of land". Kritikerne hævder, at det ikke betyder, at ambassadørerne ville have indgreb mod ytringsfriheden.

Begge punkter falder til jorden allerede på grund af den sætning, hvor ambassadørerne vil have et generelt indgreb mod alle de nævnte publikationer og taler og endda pressen og folkevalgte i almindelighed:

"Danish press and public representatives should not be allowed to abuse Islam in the name of democracy, freedom of expression and human rights, the values that we all share"

På dansk i egen oversættelse:
"dansk presse og offentlige repræsentanter [evt. folkevalgte] skulle ikke tillades at misbruge islam i demokratiets, ytringsfrihedens og menneskerettighedernes navn, som er værdier vi alle deler"

Det vil være for løs en oversættelse at sætte "should not" lig med "burde ikke". Ordet "should" er datid af "shall", dansk "skal", og når ambassadørerne siger "skulle ikke", må det formodes at gå på, at de jo mener, at islam her og nu bliver misbrugt, så man ikke kan bruge "skal ikke". Ambassadørerne taler om skal og ikke bør - omend i datid for at vise, at de mener, der er sket en skade, som der skal gribes ind over for. Denne tolkning falder helt i tråd med, at den ægyptiske ambassadør har gentaget, at staten skal gribe ind mod Jyllands-Posten (det mener jeg bestemt at kunne huske; tager jeg fejl?).

Ambassadørerne fra Tyrkiet, Indonesien og Bosnien-Herzegovina er fra lande, som er på vej i retning af demokrati, ytringsfrihed og visse menneskerettigheder, og Pakistan har elementer af demokrati (men kan på den anden side dårligt kaldes en stat, efter som store dele af landet er uden for regeringens kontrol).

Det er til grin og udtryk for hykleri og meget andet grimt, når ambassadørerne fra Iran, Ægypten, Algeriet, Libyen, Saudiarabien, Pakistan, Marokko og (repræsentanten) fra det palæstinensiske selvstyre, foregiver at gå ind for ikke alene demokrati, men også for ytringsfrihed og menneskerettigheder.


Afsnit nr. 4:
Islamisters terrortrusler fra gaden i London, feb. 2006

0.2.2006

Billede

Da sagen om Jyllands-Postens karikaturtegninger fra 30. sept. 2005 i løbet af januar 2006 blev en international affære, gik muslimer på gaden verden over.


I Mellemøsten brændte de islamiske masser ambassader af.

I London var der i begyndelsen af februar flere demonstrationer, hvor muslimer krævede død over tegnerne, demokratiet, de vestlige samfund med videre.

Figuren herunder viser 6 billeder fra disse demonstrationer.
I hvert fald nogle af dem er fra den formentlig største demonstration foran den danske ambassade den 3. feb.
Bannerne bærer disse tekster:

1. Halshug dem som forhåner islam.

2. Gå ad helvede til (måske med en tekst foran denne formulering) - ved siden af et brændt dansk flag.

3. Europa du vil komme til at betale. Dit 9.11. er på vej.

4. Frihed gå ad helvede til.

5. Massakrer dem der forhåner islam.
5. Udryd dem som fremstiller islam fordrejet.

6. Vær forberedt på den rigtige holocast.

7. Tilintetgør dem, som forhåner islam.
7. Som muslimer står vi sammen, vi er indstillet på at kæmpe,

Islamisters forsøg i august 2006 på at kapre fly over Atlanten viste, at disse trusler skal tages alvorligt.


Muslimer demonstrerer i London februar 2006

Muslimer demonstrerer i London februar 2006

Kilde: Diverse blogs fra internettet


Andre artikler i kapitlet "Antidemokrati & Racisme" er:
[Omvendt racisme: Praksis] [Omvendt racisme: Mediebilledet] [Valg af ægtefælle: Racisme og kolonialisme] [Antidemokratiske holdninger hos indvandrere] [Censur og selvcensur] [Galskab og racisme i arabiske medier] [Islamofacisme

Indvandringen.dk indeholder disse emner lig kapitler:
[Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur] [Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap


info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional