Indvandringen.dk, http://www.indvandringen.dk

Siden her er til print i stående A4 format af en artikel fra kapitlet [Bolig].

Artiklen kan findes på internettet som:
http://www.indvandringen.dk/vis/artikel_vis.php?kapitelId=4&artikelId=163


Artikel:
Når indkomsten stiger, stiger efterspørgslen

Det har altid være svært at få nogen til at indrømme, at de mange indvandrere og efterkommere har været med til at give boligmangel og stigende boligpriser.

På så følsomt et marked betyder det selvfølgelig meget, at der er kommet næsten en halv million indvandrere og efterkommere i løbet af blot de sidste ca. 25 år (siden 1980).

Nu er ejendomsmæglere begyndt at tale om, at indvandrerne giver ny næring til boligmangelen.

Det meget kraftige økonomiske opsving i 2006, som har fået en del indvandrere i arbejde, giver tusindvis af dem råd til at skifte fra lejebolig til ejerbolig.


Afsnit nr. 1:
Indvandrere får råd til ejerlejligheder - presser prisen op

0.11.2006

Billede
Kilde: Politiken, den 25.11.2006
Indvandrere og efterkommere har traditionelt boet i almennyttigt, socialt boligbyggeri.
De har i gennemsnit været lavt beskæftigede og lavt lønnede, og de har modtaget boligsikring fra det offentlige.
De har oftest bosat sig nær andre indvandrere, ofte i store sociale blogbyggerier (nogle af de største og mest kendte er i bydelen Vollsmose uden for Odense, Gjellerup Parken i Århus, Mjølner Parken i København).

Nogle indvandrere er efterhånden fået godt fodfæste på arbejdsmarkedet og tjener godt. Andre er under højkonjunkturen især i løbet af 2006 kommet i arbejde for første gang.

I begge tilfælde giver den større indkomst indvadrere økonomisk mulighed for at bevæge sig ud fra de sociale boligbyggerier ved at købe især ejerlejligheder i Odense, Århus, København.

Det kan være med til at presse boligpriserne op.
Prisen på boliger stagnerede eller faldt ganske vist en smule i 2006.
I alle tilfælde vil en øget efterspørgsel fra indvandrere være med til at få priserne til stige mere eller falde mindre end de ellers ville have gjort.

Det kan ikke benægtes, at vi siden 1980 alene på grund af indvandringen er blevet ca. en halv million flere mennesker i Danmarker.

Det bliver stadig vanskeligere at benægte, at det har været en afgørende selvstændig faktor i skabelsen af efterspørgsel på boligmarkedet.


Andre artikler i kapitlet "Bolig" er:

Indvandringen.dk indeholder disse emner lig kapitler:
[Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur] [Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap


info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional