Indvandringen.dk, http://www.indvandringen.dk

Siden her er til print i stående A4 format.

Kapitlet kan findes på internettet som:
http://www.indvandringen.dk/vis/artikel_oversigt_citater.php


Citat:

Sherin Khankan, cand.mag, formand for Kritiske Muslimer:

"Det er denne ret til at hævde to universelle principper samtidig: ytringsfrihed og Koranens hellighed som jeg mener vi må kunne rumme. Dette betyder i praksis at muslimer altid vil anskue ytringsfriheden i forholdet til princippet om Koranens hellighed og at muslimer vil argumentere for at begge principper er hellige for dem og godt kan forenes."

Kilde: Jyllands-Posten, kronik, 1.12.2004.

Selv for Sherin Khankan, formand for foreningen Kritiske Muslimer (pr. 5.3.2006), bliver der slået knuder på sproget: Der er to universelle principper, men det ene står over det andet.

På den ene side er ytringsfrihed og Koranens hellighed universelle principper, men på den anden side vil "muslimer altid..anskue ytringsfriheden i forholdet til princippet om Koranens hellighed".

Vi andre bemærker, at der ikke er tale om det omvendte. Selv meget kritiske muslimer kan pr. definition ikke anskue koranens hellighed i forhold til princippet om ytringsfriheden.
Når der skal vælges, kommer koranens hellighed (selvfølgelig) før ytringsfriheden, og de to principper er derfor ikke lige universelle.


Citaten er fra en kronik, der findes online hos Kritiske Muslimer (link pr. 5.3.2006).


Indvandringen.dk indeholder disse emner lig kapitler:
[Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur] [Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap


info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional