Indvandringen.dk, http://www.indvandringen.dk

Siden her er til print i stående A4 format af et afsnit fra:
Artiklen [Muslimske angreb på ytringsfriheden]
i Kapitlet [Antidemokrati & Racisme].

Afsnittet kan findes på internettet som:
http://www.indvandringen.dk/vis/artikel_vis.php?kapitelId=16&artikelId=156&afsnitId=100#100


Afsnit:
Udenlandske sager


Der har i hvert fald siden 1970erne været flere sager om muslimers angreb på den politiske og kunstneriske ytringsfrihed.


Der blev engang (i slutningen af 1970erne? hjælp ønskes med nærmere oplysninger) lavet et film om Muhammed. Den er i hvert fald blevet vist i Sverige (hvornår? også vist i Danmark?).
Verdens ældste universitet, al-Azhar i Kairo, udstedte i den forbindelse en fatwa om, at det var forbudt at være en skuespiller, der skulle forestille profeten Muhammed eller hans ledsagere (Jan Hjärpe: Islam. Lære og livsmønster, 1980, s. 98).

I 1980 sendte den britiske privatejede tv-station ITV et dokumentarprogram om steningen af en saudiarabisk prinsesse, som angiveligt havde begået utroskab.
Den saudiske regering protesterede, og den britiske regering gav en undskyldning.

I 1987 gjorde den hollandske komiker Rudi Carell i en sketch nar af den iranske, islamiske revolutions leder, Ayatollah Khomeini. Sketchen blev sendt i tysk tv. Også her var myndighederne ude med undskyldninger.

I 1989 udstedte den iranske åndelige leder Ayatollah Khomeini en fatwa, en religiøs befaling om, at muslimer skulle dræbe den britiske forfatter Salman Rushdie.
Khomeini og millioner af muslimer med ham mente, at Rushdies bog "De sataniske vers" var blasfemisk - og blasfemi skal man dræbes for.

I 2000 skulle der have været et skuespil sat op i Rotterdam, Holland. Titlen var "Aisha" efter profeten Muhammeds barnebrud. Skuespillet blev på grund af muslimske protester aflyst, før det fik premiere.

I 2002 skrev den nigerianske journalist Isioma Daniel en artikel om profeten og deltagerne i konkurrencen om Miss World titlen.
Resultatet var dødelige optøjer foranstaltet af muslimer i Nigeria.

I nov. 2004 blev den hollanske filminstruktør mv. Theo van Gogh dræbt efter at have lavet en dokumentarfilm, "Submission" ("Underkastelse") om vold mod muslimske kvinder. Filmen blev vst i Danmark, men under så voldsomme protester fra muslimer, at det er tvivlsomt, om nogen tv-station tør vise den igen.
Filmens manuskript var skrevet af det hollandske parlamentsmedlem Ayaan Hirsi Ali, oprindelig muslim og fra Somalia. Hun har siden måttet leve under politibeskyttelse. I begyndelsen af 2006 deltager hun sammen med andre, som er anonyme, på et hemmeligt sted, i optagelserne til en fortsættelse af "Submission".


Andre afsnit fra artiklen "Muslimske angreb på ytringsfriheden" er:
[Islamisters terrortrusler fra gaden i London, feb. 2006] [557 Muhammed-hackninger på 10 dage] [11 islamiske ambassadørers brev til statsministeren

Andre artikler i kapitlet "Antidemokrati & Racisme" er:
[Omvendt racisme: Praksis] [Omvendt racisme: Mediebilledet] [Valg af ægtefælle: Racisme og kolonialisme] [Antidemokratiske holdninger hos indvandrere] [Censur og selvcensur] [Galskab og racisme i arabiske medier] [Islamofacisme

Indvandringen.dk indeholder disse emner lig kapitler:
[Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur] [Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap


info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional