Indvandringen.dk, http://www.indvandringen.dk

Siden her er til print i stående A4 format af et afsnit fra:
Artiklen [Muslimske angreb på ytringsfriheden]
i Kapitlet [Antidemokrati & Racisme].

Afsnittet kan findes på internettet som:
http://www.indvandringen.dk/vis/artikel_vis.php?kapitelId=16&artikelId=156&afsnitId=101#101


Afsnit:
557 Muhammed-hackninger på 10 dage

2.2.2006


Kilde: it-avisen ComOn, 2.2. og 6.2.2006

Endnu i december 2005, et par måneder efter Jyllands-Postens profettegninger fra 30. sept. 2005, kunne biskop Karsten Nissen fra Viborg hævde, at "...der er jo ingen, som har truet med at tage ytringsfriheden fra os..." (Kristeligt-Dagblad, 6.12.2005).


Torsdag den 2. feb. 2006 havde der i løbet af en uge været 209 angreb af hackere på danske organisationers, firmaers og privates hjemmesider.

Fra fredag morgen den 3. feb. til søndag aften den 5. feb. var yderligere eller med gengangere 348 danske websites blevet hacket i forbindelse med konflikten omkring Muhammed-tegningerne.

Det var første gang, Danmark oplevede et så omfattende politisk motiveret angreb på muligheden for at ytre sig. Årsagen var konflikten efter Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed den 30. sept. 2005.

Sikkerhedseksperten Ulf Munkedal fra Fort Consult udtalte til it-avisen ComOn, at der var tale om "hacktivism", en sammentrækning af ordene "hacker" (en, der bryder ind i it-systemer) og "activism".

"Fuck all Denmark" blev støet ud over de ramte hjemmesider, eller siderne blev lukket af hackerne, så man ikke kunne åbne dem. Kommunikationen af budskaberne på siderne blev i alle tilfælde afbrudt eller forhindret.

Efter optrapningen af Muhammed-konflikten anså et par it-sikkerhedseksperter Folketingets, Statsministeriets og andre ministeriers it-systemer for at være i fare for at blive ødelagt.

Ulf Munkedal udtalte 6. feb. 2006 til it-avisen ComOn:
"Der er nu en risiko for, at erfarne hackere kan finde på at angribe store virksomheder, Folketinget eller ministeriernes it-systemer" (kilde og link pr. 6.2.2006)Den politisk motiverede censur virkede også uden at det gik direkte ud over ministerierne:

- Det lykkedes at afbryde muligheden for ytringer hos organisationer, virksomheder og private.


Selv om det er alvorligt nok, var det dog til at genoprette i løbet af forholdsvis kort tid - omend det er dyrt at reparere den slags skader og investere i endnu mere sikre systemer.

- Det førte til selvcensur.

En direktør for et mindre dansk firma ønskede at være anonym, da han udtalte, at han var ked af at være blevet ramt. I øvrigt mente han ikke at have andet med sagen at gøre, end at hans firmas domænenavn endte på .dk. Men han havde altså ikke mod nok til at tilføje, at selv, hvis han havde haft noget med sagen at gøre, ville han stadig og med navns nævnelse protestere mod sabotagen af ytringsfriheden.

Når man oplever den slags angreb, har man en tendens til at trække følehornene til sig for at undgå ubehageligheder og yderligere besvær.
Det er den frygt, de muslimske hackere spiller på.


Kilder: it-avisen ComOn, link pr. 2. feb. og link pr. 6. feb. 2006.


Andre afsnit fra artiklen "Muslimske angreb på ytringsfriheden" er:
[Islamisters terrortrusler fra gaden i London, feb. 2006] [Udenlandske sager] [11 islamiske ambassadørers brev til statsministeren

Andre artikler i kapitlet "Antidemokrati & Racisme" er:
[Omvendt racisme: Praksis] [Omvendt racisme: Mediebilledet] [Valg af ægtefælle: Racisme og kolonialisme] [Antidemokratiske holdninger hos indvandrere] [Censur og selvcensur] [Galskab og racisme i arabiske medier] [Islamofacisme

Indvandringen.dk indeholder disse emner lig kapitler:
[Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur] [Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap


info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional