Indvandringen.dk, http://www.indvandringen.dk

Siden her er til print i stående A4 format af et afsnit fra:
Artiklen [Censur og selvcensur]
i Kapitlet [Antidemokrati & Racisme].

Afsnittet kan findes på internettet som:
http://www.indvandringen.dk/vis/artikel_vis.php?kapitelId=16&artikelId=157&afsnitId=107#107


Afsnit:
Selvcensur 3: Henrik Qvortrup, Se & Hør


En af de ellers forholdvis kække i dansk presse, chefredaktør på Se & Hør og tidligere presserådgiver for statsministeren, Henrik Qvortrup, angiver frygt som grund til, at han ikke har trykt de 12 omdiskuterede Muhammedtegninger, som var i Jyllands-Posten den 30. sept. 2005.


Henrik Qvortrup gav udtryk for, at det var påfaldende, at selv de medier, der bakkede Jyllands-Posten mest op, ikke turde trykke tegningerne. Hverken han selv eller det traditionelt rebelske Ekstra Bladet har trykt dem.

Det er bl.a. frygten for 25 råbende muslimer i receptionen i Allers bladhus, som udgiver Se & Hør, der har fået ham til at pålægge sig selv censur:

"...jeg tør ikke gøre det i mit blad, for jeg kan med egne øjne se, hvilke konsekvenser det har. Det er ærgerligt. Vi burde stå fast og holde sammen...Det er beskæmmende".

Han sagde også:

"Læren er, at jo højere man råber, hærger og truer med boykot og død og forfølgelse, desto mere stikker vi halen mellem benene. Selvcensuren er en realitet. De her tegninger er harmløse, og sammenlignet med anden satire det rene vand. Den omdiskuterede tegning med bomben i turbanen er et satirisk apropos til en gruppe mennesker, der i islams navn skærer halsen over på vestlige gidsler. Hvor nærtagende har man lov at være?"

Kilde: Jyllands-Posten, 10.2.2006

Qvortrup er frustreret og må som udøver af sin (egen) selvcensur nøjes med at konstatere, at de danske værdier er endt på gulvet. Den første runde af slagsmålet om ytringsfrihedens grænser er tabt.

Andre afsnit fra artiklen "Censur og selvcensur" er:
[Kunstmuseet Tate i London fjerner værk fra udstilling] [Selvcensur 1: Novellen "Grisen", feb. 2006] [Selvcensur 2: Musik cover trækkes, feb. 2006] [(Selv)Censur 10: South Park, amerikansk tegneserie, april 2006] [Sankt Georg] [Ansatte må ikke bære slipsenål med engelsk flag] [Ansatte må ikke vise flaget] [Byråd forbød flagning under VM i fodbold] [De engelske skolers læseplaner ændret] [Bibeler anbefales fjernet fra hospitaler] [Krematoriets kapel blev afkristnet] [Vend gravstenene, så vi ikke kommer i konflikt med muslimerne!] [Satirisk serie "Daglig Fatwa" blev bremset] [British Airways diskriminerer kristne symboler] [Birmingham vil omdøbe jul til midtvinterfest] [Stakkels Grisling] [Mozart-opera taget af plakaten i Berlin] [Klassisk engelsk teaterstykke censureret] [Sikh-protester får engelsk teater til at fjerne forestilling] [Britiske regering overvejer lov mod tilskyndelse til religiøst had] [Outlandish-popgruppen forlangte bare kvindearme på afstand] [Mindesmærke angiver ikke, hvad der mindes: Mordet på Theo van Gogh 2. nov. 2004

Andre artikler i kapitlet "Antidemokrati & Racisme" er:
[Omvendt racisme: Praksis] [Omvendt racisme: Mediebilledet] [Valg af ægtefælle: Racisme og kolonialisme] [Antidemokratiske holdninger hos indvandrere] [Muslimske angreb på ytringsfriheden] [Galskab og racisme i arabiske medier] [Islamofacisme

Indvandringen.dk indeholder disse emner lig kapitler:
[Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur] [Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap


info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional