Indvandringen.dk, http://www.indvandringen.dk

Siden her er til print i stående A4 format af et afsnit fra:
Artiklen [Censur og selvcensur]
i Kapitlet [Antidemokrati & Racisme].

Afsnittet kan findes på internettet som:
http://www.indvandringen.dk/vis/artikel_vis.php?kapitelId=16&artikelId=157&afsnitId=123#123


Afsnit:
Vend gravstenene, så vi ikke kommer i konflikt med muslimerne!

Juli 2006


Byrådet i Nottingham i Midtengland har i forstaden Bulwell i den nordlige udkant af byen anlagt en ny kirkegård, High Wood.

Byrådet har besluttet, at alle gravsteder på den nye kirkegård, der blev åbnet 3. juli 2006, i princippet skal placeres, så de vender nordøst-sydøst.

Hvorfor? Fordi Mekka i Saudi-Arabien befinder sig i sydøstlig retning!

Efter kristen tradition vender gravstenene ganske vist ofte mod øst.
Men man vil helst ikke have gravsteder, der vender alt for forskelligt.

For fredens skyld blev den muslimske retning mod Mekka den bestemmende, fælles retning.
De kristne antages at protestere mindre end muslimerne, når man gerne vil have en vis enretning, der både drejer sig om det æstetiske og forbruget af plads.

Hvis man vil have en anden retning på en grav, kan man godt få det, men kun, hvis man udtrykkeligt beder om det. Hvis ikke man selv siger til, bliver der gravet nordøst-sydøst.

Hvis man beder om at få en grav med en anden retning, og det kræver ekstra plads, koster det ekstra at få drejet graven væk fra ensretningen mod Mekka.


Selv om der er særlige afdelinger på kirkegården for de forskellige trossamfund, ville man gerne have en pæn, retlinet ordning af gravene, også for at bruge mindre plads.

Kirkegården, som er Nottinghams første nye i 85 år, skulle kunne rumme 13.500 grave og dække behovet ca. 40 frem i tiden.

Der er afsat 15 pct. af pladsen til muslimske grave, men alligevel er det altså det muslimske krav om at få deres grave til at vende nordøst-sydøst, som er blevet styrende for det overordnede anlæg af kirkegården.

I graven skal muslimen svøbt i et simpelt klæde ligge på højre side med hovedet i sydøstlig retning, så ansigtet er vendt mod sydvest. Muslimerne tror nemlig, at den døde kigger sig tilbage over skulderen mod sydøst i retning af Mekka (han eller hun gør det formentlig lettest ved at dreje hoved til højre og derefter bagud).

Den principielle ensretning af gravene er vedtaget af Nottinghams rådgivende komite for kirkegårde.

Præsten David Grey i den lokale St Johns kirke i Bulwell udtalte sig således om ensretningen (21.9.2006):
- Alle trosretninger burde få respekteret deres overbevisning.
- Det ville være forkert på forhånd at sætte den ene tro over den anden.
- For nogle kristne betyder det ikke noget, men for dem, der foretrækker at ligge mod øst, er det vigtigt.

Præsten protesterer altså ikke særlig kraftigt. Han nøjes med i god kristen ånd at vende den anden kind til og udtrykke et håb:

"Måske kan tingene ændre sig, efterhånden som kirkegården bliver ældre. Jeg håber, at det bliver tilfældet, så dem med den kristne tro, som alle andre, ikke føler sig udelukket fra deres tro".

Externt link: [Netavisen thisisnottingham.co.uk i samarb. med det trykte dagblad Nottingham Evening Post] (pr. 3.11.2006)


Der har været så meget debat om den fødte muslimske ensretning af kirkegården, at byrådet på sin hjemmeside skriver, at hvis man ønsker noget andet, er der stadig mulighed for at få en østvendt grav:

"Nottingham byråd vil gerne understrege, at det ikke insisterer på, at enhver grav på den nye High Wood kirkegård i Bulwell ligger i den samme retning".

Det ændrer ikke på, at Mekka er den overordnede retningsgiver for gravenes anlæggelse.

Afvigelser skal man selv bede om. Og hvis afvigelsen kræver ekstra plads, skal man betale ekstra for det.

Externt link: [Nottingham City Council] (pr. 3.11.2006)


De 70 pct. af befolkningen, der ved en folketælling i England i 2001 betragtede sig selv som kristne, indordner sig efter, at myndighederne regner med, at det er alt for vanskeligt at stille den meget mindre muslimske befolkningsgruppe tilfreds.

Traditionen, flertallet, den kristne praksis, det normale - det bliver undtagelselsen, som koster ekstra.

Frygten for muslimerne koster.

Andre afsnit fra artiklen "Censur og selvcensur" er:
[Kunstmuseet Tate i London fjerner værk fra udstilling] [Selvcensur 1: Novellen "Grisen", feb. 2006] [Selvcensur 2: Musik cover trækkes, feb. 2006] [Selvcensur 3: Henrik Qvortrup, Se & Hør] [(Selv)Censur 10: South Park, amerikansk tegneserie, april 2006] [Sankt Georg] [Ansatte må ikke bære slipsenål med engelsk flag] [Ansatte må ikke vise flaget] [Byråd forbød flagning under VM i fodbold] [De engelske skolers læseplaner ændret] [Bibeler anbefales fjernet fra hospitaler] [Krematoriets kapel blev afkristnet] [Satirisk serie "Daglig Fatwa" blev bremset] [British Airways diskriminerer kristne symboler] [Birmingham vil omdøbe jul til midtvinterfest] [Stakkels Grisling] [Mozart-opera taget af plakaten i Berlin] [Klassisk engelsk teaterstykke censureret] [Sikh-protester får engelsk teater til at fjerne forestilling] [Britiske regering overvejer lov mod tilskyndelse til religiøst had] [Outlandish-popgruppen forlangte bare kvindearme på afstand] [Mindesmærke angiver ikke, hvad der mindes: Mordet på Theo van Gogh 2. nov. 2004

Andre artikler i kapitlet "Antidemokrati & Racisme" er:
[Omvendt racisme: Praksis] [Omvendt racisme: Mediebilledet] [Valg af ægtefælle: Racisme og kolonialisme] [Antidemokratiske holdninger hos indvandrere] [Muslimske angreb på ytringsfriheden] [Galskab og racisme i arabiske medier] [Islamofacisme

Indvandringen.dk indeholder disse emner lig kapitler:
[Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur] [Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap


info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional