Indvandringen.dk, http://www.indvandringen.dk

Siden her er til print i stående A4 format af et afsnit fra:
Artiklen [Censur og selvcensur]
i Kapitlet [Antidemokrati & Racisme].

Afsnittet kan findes på internettet som:
http://www.indvandringen.dk/vis/artikel_vis.php?kapitelId=16&artikelId=157&afsnitId=137#137


Afsnit:
Outlandish-popgruppen forlangte bare kvindearme på afstand

Dec. 2006


Kilde: BT, 5.12.2006

I uge 48 2006 holdt Danmarks Radio 4 dages optagelser til DRs Juleshow - til udsendelse på DR1 den 17. dec. og genudsendelse juleaften.

På et tidspunkt skulle popgruppen Outlandish optræde på scenen sammen med den norske sanger Herborg Kråkevik. Hun skulle optræde i en af Outlandish' sange.

Her var det så, at Outlandish efter generalprøvn og midt under optagelserne krævede, at Herborg Kråkevik ikke stod på scenen lige ved siden af bandet, men skulle holde en passende afstand ved at gå over i den anden side af scenen.

Det behøvede der ikke være noget mærkeligt i.
Men hvorfor skulle hun flytte sig under de endelige optagelser, hvad var begrundelsen?

Begrundelsen var, at den norske sangerinde havde en kjole på, hvor man kunne se hendes bare arme og noget af skuldrene!

Outlandish består af to muslimer, Isam Bachiri og Waqas Qadril, og katolikken Lenny Martinez. Bandet var allerede før optagelsen i DR kendt for deres stærke religiøse holdninger. De har bl.a. krævet, at under deres optræden skulle arrangørerne lukke for udskænkningen af alkohol.


Herborg Kråkevik bekræftede først over for BT, at episoden havde fundet sted.

Hun havde måttet flytte sig væk fra Outlandish efter krav fra Waqas, medlem af gruppen. Meningen var ellers, at to kulturer skulle mødes i fælles optræden.

Den norske sanger sagde først til BT: "Ja, det var noget med mine skuldre. Men vi ordnede det. Jeg tror ikke, det er så godt, jeg siger noget om det. Jeg har jo mange fans i Danmark".

Et kvarter senere ringede hun tilbage til journalisten og ville afkræfte historien - efter i mellemtiden at have talt i telefon med DR-produceren!

Den presseansvarlige for Outlandish's pladesselskab Sony/BMG, Karina Fenn, bekræftede, at Outlandish først var tilfreds med opstillingen på scenen, da Herborg Kråkevik var kommet tilstrækkelig langt over i den anden side af scenen.
Det var hende, der skulle fjerne sig fra dem, så der blev afstand mellem dem.

Karina Fenn sagde til BT: "Jeg var der selv alle fire dage, så jeg ved godt, hvad der skete. Det er jo en del af deres religion...Men jeg tror ikke, Herborg Kråkevik havde noget imod lige at flytte sig lidt".

DR afviste helt, at der skulle have været nogen problemer. "Der er ingenting om det", sagde produceren Lene Sadolin.
På spørgsmålet fra BT om, hvorfor hun afviste noget, som Outlandish's pladesselskab havde bekræftet, svarede produceren: "Ingen kommentarer".Det her er en ret lille sag, men det er ofte i det små, at det store åbenbares.

Dialogen og kulturmødet skulle være bærende i to parters optræden i DRs juleshow.
Den ene part forlangte bare at være mere bestemmende end den anden.Det skete med henvisning til islam.
Den norske kvinde viste for meget bar hud til at de unge mænd i Outlandish ville stå hende nær, i hvert fald i den endelige optagelse, som andre ville komme til at se.

Andre afsnit fra artiklen "Censur og selvcensur" er:
[Kunstmuseet Tate i London fjerner værk fra udstilling] [Selvcensur 1: Novellen "Grisen", feb. 2006] [Selvcensur 2: Musik cover trækkes, feb. 2006] [Selvcensur 3: Henrik Qvortrup, Se & Hør] [(Selv)Censur 10: South Park, amerikansk tegneserie, april 2006] [Sankt Georg] [Ansatte må ikke bære slipsenål med engelsk flag] [Ansatte må ikke vise flaget] [Byråd forbød flagning under VM i fodbold] [De engelske skolers læseplaner ændret] [Bibeler anbefales fjernet fra hospitaler] [Krematoriets kapel blev afkristnet] [Vend gravstenene, så vi ikke kommer i konflikt med muslimerne!] [Satirisk serie "Daglig Fatwa" blev bremset] [British Airways diskriminerer kristne symboler] [Birmingham vil omdøbe jul til midtvinterfest] [Stakkels Grisling] [Mozart-opera taget af plakaten i Berlin] [Klassisk engelsk teaterstykke censureret] [Sikh-protester får engelsk teater til at fjerne forestilling] [Britiske regering overvejer lov mod tilskyndelse til religiøst had] [Mindesmærke angiver ikke, hvad der mindes: Mordet på Theo van Gogh 2. nov. 2004

Andre artikler i kapitlet "Antidemokrati & Racisme" er:
[Omvendt racisme: Praksis] [Omvendt racisme: Mediebilledet] [Valg af ægtefælle: Racisme og kolonialisme] [Antidemokratiske holdninger hos indvandrere] [Muslimske angreb på ytringsfriheden] [Galskab og racisme i arabiske medier] [Islamofacisme

Indvandringen.dk indeholder disse emner lig kapitler:
[Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur] [Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap


info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional