Indvandringen.dk, http://www.indvandringen.dk

Siden her er til print i stående A4 format af et afsnit fra:
Artiklen [Valg af ægtefælle: Racisme og kolonialisme]
i Kapitlet [Antidemokrati & Racisme].

Afsnittet kan findes på internettet som:
http://www.indvandringen.dk/vis/artikel_vis.php?kapitelId=16&artikelId=150&afsnitId=87#87


Afsnit:
Engelsk debat om at hente ægtefæller

2002


Den britiske indenrigsminister David Blunkett opfordrede i 2002 til, indvandrerne holdt op med at rejse til hjemlandet for at finde ægtefæller til deres børn.


Han opfordrer indvandrerne, som i England mest er af asiatisk herkomst, til at se sig om efter partnere i England, når der skal arrangeres ægteskab.
Han gik dermed ikke engang imod arrangerede ægteskaber som sådan.
Han mente bare, at indvandrerne burde bryde med traditionen for, at ægteskaber skulle arrangeres ikke alene med en af samme etnisk herkomst, men også en sådan fra hjemlandet.

Det skulle han ikke have sagt, diverse kritikere var straks ude efter ham.

Et ungt ægtepar sagde til The Mirror: "Dette viser, at han ikke ved noget om indisk kultur".

Talsmanden Milena Buyum fra organisationen "National Assembly Against Racism" sagde: "Dette sender et forkert signal til asiatiske miljøer om, at de ikke er en del af den britiske norm".

Det er en interessant udtalelse: Følger man denne kritik, bliver det svært overhovedet at ytre en mening om noget, der er anderledes end noget andet. Og udtalelsen tager slet ikke stilling til indholdet i det problem, Blunkett rejste.

Ministeren mente omvendt, at kritikerne udsatte ham for omvendt racisme, og han afviste kritikken: "Hvis man er hvis middelklasse, kan man ikke sige noget som helst, som kan irritere en, som er sort eller asiatisk".
Han tillod sig endda at påpege, at "Unge asiatiske kvinder, som er vokset op i England, ønsker at gifte sig med nogen, som taler deres sprog, som er uddannet som dem, og som har de samme sociale holdninger. Det er vigtigt for det fremtidige samliv".Kilde: Dagbladet (Norge), 8. feb. 2002.


Andre afsnit fra artiklen "Valg af ægtefælle: Racisme og kolonialisme" er:
[Fætter-kusine ægteskaber i Norge] [Koloniserende ægteskabsracisme i Danmark

Andre artikler i kapitlet "Antidemokrati & Racisme" er:
[Omvendt racisme: Praksis] [Omvendt racisme: Mediebilledet] [Antidemokratiske holdninger hos indvandrere] [Muslimske angreb på ytringsfriheden] [Censur og selvcensur] [Galskab og racisme i arabiske medier] [Islamofacisme

Indvandringen.dk indeholder disse emner lig kapitler:
[Statistiske begreber] [Indvandringen] [Bolig] [Arbejde] [Skole] [Kriminalitet] [Sociale forhold] [Økonomi] [Kultur] [Politik & Love] [Religion] [Medier & Debat] [Antidemokrati & Racisme] [Kilder] [Om dette site] [Figurer] [Citater] [Tidslinie] [Sitemap


info@indvandringen.dk   ©Indvandringen.dk 2019       Denne side er Valid XHTML 1.0 Transitional